Уряд змінив порядок надання дотацій аграріям

k_chemu_snitsya_korova_jenshine

19 вересня Кабінет Міністрів України вніс зміни у порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зокрема, внесли зміни, згідно з якими фінансова підтримка надається:

фермерському господарству, яке має чистий дохід за останній рік до 20 млн грн, у власності та/або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення;

сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу молочарського, м'ясного напрямів, до складу якого входить не менше 20 членів, у власності яких є землі при наявності ідентифікованих та зареєстрованих тварин;

плодово-ягідного, овочевого напрямів, а також із заготівлі та переробки дикорослих ягід, грибів і рослин, до складу якого входять не менше ніж 7 членів, у власності та/або користуванні кожного з яких перебувають не більше 100 га земель.

Додатково передбачена фінансова підтримка новостворених фермерських господарств, яка надається для ведення сільськогосподарської діяльності у розмірі 3 тис грн на 1 га, але не більше 60 тис грн на господарство.

Також передбачено часткову компенсацію сплаченого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Окрім цього внесли зміни у виплату компенсації за закуплене насіння вітчизняного виробництва не тільки «вітчизняної селекції», а й закордонної. У постанові уточнено список документів, що надаються для отримання допомоги на придбання насіннєвого матеріалу.

Передбачили зміни і у виплаті компенсації за придбану сільгосптехніку, зокрема сільськогосподарським товаровиробникам, які придбали у 2017 році техніку та з незалежних від них причин не отримали кошти, компенсація може бути виплачена за рахунок коштів, передбачених у 2018 році. Також розширили перелік уповноважених банків, через які можна подавати документи на отримання фінансової підтримки.

«Завдяки змінам, доступ до фінансових ресурсів для фермерських господарств і кооперативів значно спростився, що сприятиме розвитку їх сільськогосподарської діяльності», -  зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: