Отруєння Скрипалів: односельці впізнали у Боширові полковника ГРУ Чепігу

_103591132_3b

Журналіст з'їздив в село Березівка, де тривалий час жила сім'я Анатолія Чепіги, який, за версією The Insider і Bellingcat, є одним з обвинуваченим у справі про отруєння Скрипалів.

Думки жителів про те, чи схожий на Чепігу людина, яка в ефірі RT назвався Русланом Бошировим, розділилися, пише Коммерсант.

З кореспондентом місцеві жителі розмовляли на умовах анонімності. Анатолій Чепіга закінчив місцеву школу в 1996 році, потім вступив до Далекосхідне вище загальновійськове командне училище (ДВОКУ), а звідти поїхав служити за розподілом, розповіли виданню. Його батьки кілька років тому переїхали з Березівки в Благовєщенськ.

Жінка, з якою Чепіга близько спілкувався в шкільні роки, впевнена, що на фотографіях британської поліції і відео RT «сто відсотків він»: «Очі чорні майже, і голос його». «Дуже розумний, хороший хлопець, кмітливий, мова підв'язані, навчався добре. Всі про нього можуть сказати тільки позитивне. Не пив, не курив, ні в яких поганих компаніях ніколи замішаний не був. Точно пам'ятаю, день народження у нього був на початку квітня», – розповіла вона.

Ще одна мешканка Березівки зазначила, що в останній раз бачила Чепігу близько десяти років тому, коли він приїжджав до рідних. «Він був уже майже лисим, не надто схожий на це фото, у нього відкритий погляд був, а тут як з-під лоба. Хоча очі карі», - зазначила вона. За її словами, в селі знали, що він перебуває на секретній службі і може бути в гарячих точках, ніг в точності, де саме він знаходиться, не знала навіть його сім'я.

Батько Анатолія Чепіги Володимир 1990-х був директором будівельної пересувної механізованої колони (СПМК) «Іванівська» в Березівці, потім влаштувався в військову частину. Мати працювала бухгалтером на одному з підприємств. За інформацією односельців, у самого Чепіги дружина і двоє дітей.

4 березня в Солсбері отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. За версією британської поліції, це зробили двоє росіян, які в'їхали до Великобританії під іменами Олександра Петрова і Руслана Боширова. Їм пред'явили звинувачення у використанні отруйної речовини і заподіянні шкоди здоров'ю чотирьох чоловік і смерті п'ятого.

Росіяни з фотографій британської поліції в ефірі RT представилися як Петров і Боширов, але заявили, що не мають відношення до отруєння Скрипалів.

26 сентбяря The Insider і група розслідувачів Bellingcat опублікували розслідування про те, що Русланом Бошировим може бути полковник ГРУ, Герой Росії Анатолій Чепіга. Вони визначили це, проаналізувавши фотографії випусників військових училищ, де готують співробітників ГРУ, а також вивчивши відкриті матеріали про ДВОКУ і дані бази «Російський паспорт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: