У Києві заборонили продаж алкоголю вночі

kakoj-shtraf-polozhen-za-prodazhu-alkogolya-bez-licenzii-v-2017-godu
Фото: ілюстративне. Джерело: 33 Канал

Київська міська рада на засіданні у четвер, 27 вересня, ухвалила заборону на продаж спиртного вночі в МАФах і магазинах.

За відповідне рішення проголосували 77 депутатів, повідомили у прес-службі Київради.

Згідно з рішенням, торговим кіоскам та стаціонарним магазинам заборонено продавати вино, пиво (крім безалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої з 23:00 до 10:00. Заборона не поширюється на кафе, бари, ресторани та інші заклади громадського харчування.

"Віднедавна міста мають право самостійно встановлювати часові межі на продаж спиртного. Всім алкогольним лобістам на зло – ми сьогодні відстояли позицію киян. Нині від 70 до 80 відсотків громадян проти нічної торгівлі алкоголем", - пояснив співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

 

У Київраді наголосили, що Департамент міського благоустрою КМДА отримає функції контролю за підприємцями. Порушникам загрожує адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, що 22 вересня 2016 року Київрада ухвалила рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі Києва з 23:00 до 10:00.

Улітку 2017 року рішення про нічний продаж алкоголю було остаточно скасовано під тиском Антимонопольного комітету України.

У березні 2018 року Верховна Рада дозволила місцевій владі забороняти продаж алкоголю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: