У Львівській облраді ініціюватимуть звільнення низки керівників комунальних закладів

IMG_4224
Фото умовне. Будівля комунального закладу в Нагуєвичах

У Львівській облраді триває моніторинг роботи комунальних закладів та підприємств, за результатами якого можуть бути ініційовані звільнення низки керівників. 

Про це у коментарі Дивись.info розповів заступник голови ЛОР Володимир Гірняк.

«В управління майна спільної власності створений підрозділ, який аналізує штатні розписи, зміни до кошторисів. Такий моніторинг відбувається постійно. Наші комунальні заклади дуже довгий час працювали самі по собі. Зараз відновлений певний управлінський процес. Люди повинні  працювати певний період часу, а потім повинні приходити інші, з новими ідеями. У нас є вдалі   призначення з музеями Франка у Львові і Нагуєвичах. Але є призначення і не зовсім вдалі і про це треба відверто говорити. Але в будь-якому випадку система зазнає змін», - розповів Володимир Гірняк.

Зараз в області нараховується 141 комунальний заклад в сфері освіти, медицини, соціального захисту, спорту та культури, і 96 комунальних підприємств.

«Ще є десятки недіючих, які потрібно закривати. Це підприємства у сфері лісового господарства,  дератизації, аптеки. В нас є керівники, які працюють з 1972 року. Не всі керівники погані, але коли є, наприклад, збиткова аптека, то виникають певні питання. Моніторимо всі підприємства. Не вистачає людей, але ми намагаємося це робити. Багато є підприємств є, де керівника треба звільняти негайно. Зараз складно сказати точну кількість, бо виникають певні документи, які керівники закладів підписували. Ми дуже часто чуємо від керівників «Так завжди тут було», але це гасло більше не працює. Так що будемо ініціювати звільнення. Коли ми бачимо неефективного  керівника, який керує 20 років, ми не можемо на це не реагувати.  До 10 людей вже звільнено. Все побачите до кінця року», - додав заступник голови облради.

Додамо, що у жовтні мають відбутися кілька конкурсів на посади директорів комунальних закладів ЛОР. Мова йде про заклади освіти та медицини. Зокрема, відбудеться конкурс на посаду очільника обласного перинатального центру у Львові. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: