У Львові затримали на хабарі члена поліцейської комісії  

86d3a6b5-9fdb-4326-888b-f37653ceb628

У четвер, 26 вересня, затримали під час отримання хабара члена поліцейської комісії ГУНП у Львівській області, представника громадськості Володимира Марусяка.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, за сприяння у працевлаштуванні особи на посаду у органи поліції чоловік вимагав та отримав 500 доларів США.

Затримання відбулось в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція передбачає до 10 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскацію майна.

Затримували слідчі Нацполіції Львівщини спільно з УЗЕ за процесуального керівництва прокуратури. Вирішується питання про повідомлення особі про підозру.

Як повідомила львівська журналістка, голова поліцейської комісії ГУНП у Львівській області Вікторія Балицька, гроші передав Марусяку родич кандидата на посаду опера, начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди.

«Власне під час передачі 500 доларів Володимир був затриманий співробітниками Управління захисту економіки. Версія Володимира про те, що його підставили. Я знаю Володимира вже два роки, відтоді як ми почали працювати в комісії. Під час співбесід із кандидатами він жодного разу ніякими діями чи словами не викликав у мене сумнівів у порядності. Ніколи не просив підтримати когось з кандидатів, і під час співбесід я не помітила з його боку необ’єктивності чи лояльності до когось із них», - повідомила Балицька.

«Стосовно кандидата, за підтримку якого начебто давали хабар: звичайний юнак, на питання по законодавству відповів, якихось сумнівів у його мотивації та готовності працювати поліцейським не викликав. Відтак одноголосно (5 голосів) був рекомендований для служби в поліції. Нічого підозрілого під час співбесіди із ним не було», - зазначила Балицька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: