В Україні набули чинності нові правила паркування

94_main

З 27 вересня в Україні набуваає чинності закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів.

Документ, зокрема, передбачає нові покарання водіїв, які не оплачують парковку або залишають машину в заборонених місцях. Порушення правил паркування будуть фіксувати шляхом фото- і відеозйомки.

Квитанцію про штраф можуть залишити на лобовому склі неправильно припаркованого автомобіля, а якщо фіксація сталася в автоматичному режимі - надіслати рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Справу розглядатимуть інспектори з паркування.

Закон також змінює розмір штрафів за порушення паркування і передбачає надання 50% знижки, якщо штраф заплатять протягом 10 банківських днів.

Штрафи за неправильну парковку будуть перевищувати тисячу гривень.

Законом також передбачається евакуація автомобіля, якщо він знаходиться: на проїжджій частині в двох і більше рядів, на залізничних переїздах, трамвайних коліях, на естакаді, на мосту, шляхопроводі або під ним, в тунелі, на пішохідному переході або ближче 10 м від нього з обох сторін, на перехрестях і ближче 10 м від краю проїжджої частини при відсутності на ній пішохідного переходу, ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконан ня, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: