Право на щасливе дитинство: Львів долучився до Всеукраїнської акції до Дня усиновлення (фото)

IMG_4589

Сьогодні, 28 вересня, у парку «На валах» відбулася Всеукраїнська акція-флешмоб, яка спрямована на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні, 28 вересня, у парку «На валах» відбулася Всеукраїнська акція-флешмоб, спрямована на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передає кореспондент Дивись.info.

Кілька десятків дітей, тримаючи у руках кульки, сформували велике серце. Після чого різнокольорові кульки діти випустили в небо.

Як розповів начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, сьогодні в акції беруть участь дітки з сиротинця «Дитячі стежини», вихованці дитячих будинків сімейного типу із Жовківського району та з притулку для дітей на Левандівці.

«Зокрема, тут є також дітки, які вже під опікою. Крім того, нам допомагає зразковий ансамбль «Горличка»», - зазначив Володимир Лис.

Він також розповів, що відповідно до наказу Президента України, рівно 10 років тому було запроваджено День усиновлення  - 30 вересня.

«Сьогодні з 14:00 до 15:00 по всій Україні проходить Всеукраїнська акція-флешмоб приурочена до Дня усиновлення. ЇЇ головна мета привернути увагу людей до цієї проблеми та показати, що в нас є велика кількість дітей, які знаходяться в закладах інституційного догляду, тобто в інтернатах всіх типів та чекають на свою сім'ю», - зазначив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації.

За словами Володимира Лиса, станом на сьогодні, на Львівщині є 124 дитини-сироти та позбавлені батьківського піклування, які мають статус та можуть бути усиновлені і перебувають в закладах інституційної системи всіх типів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: