Президент Сербії розпорядився привести армію в стан повної боєготовності

9a9b5b52e3d1fb2feb022b3a4ad7ba9a

Президент Сербії Олександр Вучич, який також є верховним головнокомандувачем ЗС країни, наказав, щоб вся сербська армія була приведена в стан повної бойової готовності.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на інформаційне агентство Tanjug.

Наказ було передано начальнику Генерального штабу сербських збройних сил.

Як відомо, близько 60 спецназівців з Косово увійшли на територію, прилеглу до озера, яке забезпечує водою ГЕС Газіводе на кордоні Сербії та Косово. Потім вони зайняли Центр екології та спорту в населеному пункті Зубін Потік. За інформацією сербської поліції, були затримані серби, які "не вчинили жодних правопорушень".

Нагадаємо, 3 серпня на північ Косово були перекинуті підрозділи Міжнародної місії під егідою НАТО в Косово і Метохії (KFOR) через ризик дестабілізації ситуації.

Також повідомлялося, що 9 серпня президент Сербії Олександр Вучич виступив за розмежування з албанцями на території Косово і Метохії, щоб уникнути двостороннього конфлікту.

Напередодні президент Косово Хашим Тачі заявив, що планує запропонувати в Брюсселі на переговорах з Белградом приєднати населені албанцями райони півдня центральної Сербії, заради чого готовий змінити косовську конституцію.

Сербський автономний край Косово і Метохія, населений албанським етнічною більшістю, оголосив незалежність в 2008 році під назвою Республіка Косово. Цей крок визнали близько 100 країн-членів ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: