У Польщі заявили про «конфлікт ідентичностi» з Україною

image_1392

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький, але додав, що не погоджується з тезою про серйозні труднощі у відносинах Польщі з Україною.

Про це заступник міністра закордонних справ розповів у інтерв'ю PAP, пише ЄП.

«Про труднощі (у відносинах між країнами - ЄП), і навіть серйозні, ми можемо говорити в області історичного діалогу, а точніше - в ідентичності. Внутрішня реформа не повинна затримуватися збройним конфліктом на сході чи ідентичності - на заході», - сказав він.

Також він запевняє, що українська влада, зокрема регіональна на Волині й Галичині, сприяє «націоналістично орієнтованим колам».

Ціхоцький не погодився з тезою про серйозні труднощі у відносинах Польщі з Україною і відзначив, що країни мають спільні інтереси на стратегічному рівні. Він помітив труднощі здебільшого в області історичного діалогу.

«Домінуючий в офіційній українській риториці релятивізм злочину на Волині - наочним прикладом чого став візит президента Петра Порошенка до Сагрині 8 липня при паралельному відзначенні круглої річниці "кривавої неділі" в Луцьку за участю президента Андрея Дуди - не тільки важко прийняти для поляків, але це може означати виклик для демократизації України», - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Готовий відповідати за кожне слово у Сагрині, – українець, якому у Польщі загрожує в’язниця за згадування жертв АК

«У відносинах з Україною, на жаль, ми не можемо дозволити собі розкіш відкладати речі на майбутнє, все вимагає термінового врегулювання, повного співпраці та відданості обох сторін. Те, що відбувається в Україні - не тільки на фронті, але і в області реформ, державних фінансів і виборів в наступному році - для нас і для майбутньої форми європейського порядку є істотним», - додав він.

При цьому Ціхоцький вважає, що у Польщі немає проблеми дискримінації українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: