Депутати на законодавчому рівні хочуть заборони «рускій мір»

1993d1fc065f55dc3ffa60d4a00850f6

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект 9139  «Про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») в Україні)».

У пояснювальній записці до документа, зокрема, зазначається, «Російська імперія в різних своїх іпостасях – від царської, радянської до сучасної – жила виключно завоюваннями і присвоєнням територій, які після анексії перетворювалися в «Російська Вірменія», «Російський Туркестан», а протягом останньої чверті ХХ століття з'явилися «Російська Абхазія», «Російський Крим», «Російське Придністров'я».

«Чинне законодавство України містить заборону лише минулих комуністичного та націонал-соціалістичного режимів, не приділяючи уваги прогресуючій сьогодні ідеї «руского міра», спрямованій в тому числі на ліквідацію незалежності України.

З огляду на це, необхідним є однозначне засудження та заборона на законодавчому рівні в Україні ідеї «російського світу» («руского міра»), як форми націонал-соціалізму (нацизму)», – йдеться у пояснювальній записці.

«Проект Закону спрямований на засудження «російського світу» («руского міра») як форми націонал-соціалізму (нацизму) як ключового концепту російської національної ідеї, яка є ідеологічнім виправданням російського шовінізму, імперіалізму і військової агресії проти країн-сусідів», – зазначають автори законопроекту.

На думку законодавців, прийняття законопроекту забезпечить зменшення впливу Російської Федерації на внутрішню політику нашої держави та створить передумови для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності вороже налаштованих до України осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: