На Львівщині роботодавцям нагадають про відповідальність за неофіційне працевлаштування

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

На Львівщині створять робочі групи, які займатимуться проблемами офіційного працевлаштування.

Таке доручення під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації дав голова ЛОДА Олег Синютка, передає кореспондент Дивись.info.

«У кожному районі та місті треба створити робочу групу, яка доноситиме до роботодавців інформацію про те, що краще зараз вийти у легальне поле, ніж потім, коли прийдуть контролюючі органи, отримати штрафні санкції», – заявив Олег Синютка.

Як нагадав директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, з 5 жовтня починаються масові перевірки щодо нелегально працевлаштованих працівників та інших порушень трудового законодавства.

«З 5 жовтня розпочнеться більш активна діяльність контролюючих органів щодо виявлення не задекларованої найманої робочої сили та інших порушень трудового законодавства. До цього часу потрібно провести серйозну промоційну кампанію. Наша мета полягає не в тому, щоби притягнути до відповідальності суб’єкти господарювання і нарахувати штрафи, а щоби вони працевлаштували робітників, які де-факто працюють, і виплачували їм відповідну зарплату», – додав Роман Филипів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: