Теплі батареї, додатковий вихідний та переведення годинників. Що на українців чекає у жовтні

Untitled-2

Відсьогодні розпочинається призов до армії, а автомобілісти повинні їздити з увімкненими фарами.

Жовтень вже розпочався, і з цього місяця на українців очікує чимало нововведень.

Їздити треба з увімкненими фарами

Від 1 жовтня за межами міста українським автомобілістам потрібно їздити з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар. Це пов'язано зі скороченням світлового дня. За порушення правила передбачено покарання – штраф від 425 гривень.

Новий призов на військову службу 

1 жовтня починається осінній призов до армії і триватиме він до 30 грудня. На строкову службу призвуть 17960 осіб віком від 20 до 27 років. Терміни служби залишаються незмінними: юнаки з вищою освітою служитимуть 12 місяців, а решта - 18 місяців.

Початок опалювального сезону та нова ціна на газ

15 жовтня в Україні офіційно стартує опалювальний сезон. Однак, тепло українцям можуть дати раніше запланованого часу. В уряді запевняють, що житловий сектор готовий до зими майже на 99%, а соціальні об'єкти - повністю. Тепло в домівках може подорожчати. Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом про підвищення ціни на газ від 30% до 60%. Остаточно про те, чи підвищать вартість газу і наскільки, Кабмін визначить 18 жовтня.

Додатковий вихідний

У жовтні українці будуть відпочивати майже третину місяця - офіційно передбачено 9 вихідних. 14 жовтня заплановано вихідний на честь Дня захисника України. З огляду на те, що він припадає на неділю, вихідним буде наступний понеділок - 15 жовтня.

Переведення годинників

Наприкінці жовтня Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників слід перевести на годину назад. Станеться це о четвертій ранку в ніч проти 28 жовтня (замість четвертої ранку стане третя година). Тож поспати можна буде на годину довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: