У Раді готують новий проект закону про захист інформаційних даних

im578x383-vr2_rada.gov

Фракція БПП у парламенті ініціює створення робочої групи для підготовки проекту закону про захист інформаційних даних.

Про це під час засідання погоджувальної ради голів парламентських фракцій повідомив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає Громадське.

«Гібридна війна йде і в інформаційній сфері. І антиукраїнським флагманом є телеканал Newsone. Наша фракція вважає, що ми маємо напрацювати проект закону про захист інформаційних даних», — сказав Герасимов.

Ініціативу президентської фракції підтримав спікер Верховної ради Андрій Парубій.

«Петиція про діяльність інформаційних каналів на сайті Верховної Ради набрала необхідну кількість голосів. Це дає підстави для невідкладного розгляду комітетом цієї проблематики», — сказав Парубій та додав, що як тільки комітет напрацює відповідний проект, його розглянуть у сесійній залі.

29 вересня повідомлялося, що петиція до Верховної Ради про «припинення антиукраїнської діяльності» телеканалів «112 Україна» та NewsOne зібрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду за 9 днів.

Автор петиції Артур Переверзєв вважає, що коли Україна перебуває в умовах «гібридної війни» та агресії Росії, «народні депутати України не можуть закривати очі та потурати поширенню дезінформації, ворожої пропаганди через інформаційні активи Кремля в Україні, зокрема на телеканалах «112 Україна» та NewsOne».

На його думку, «телеканали активно транслюють інформаційну політику «руского міра» в Україні».

20 вересня повідомлялось, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить телеканал Newsone на предмет поширення мови ворожнечі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: