Парубій розповів, що на Майдані був запасний план

парубій

Суть запасного плану полягала в тому, щоб організувати спротив у Львові.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який був керівником самооборони Євромайдану, наголошує, що в активістів був запасний план на випадок, якщо не вдасться втримати Майдан. Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

«Коли почалися розстріли, не було нарад, тоді вже був бій. Перші смерті – це було щось неймовірно складне. Маса поранених, маса загиблих…. Це була велика трагедія, але наша мета була втримати Майдан. Ніхто не знає, я вперше це кажу, але був запасний план – якщо Майдан не втримається, переїжджати на Західну Україну», - зазначив Парубій.

За його інформацією, суть запасного плану полягала в тому, щоб організувати спротив у Львові.

«Оскільки всі ради і адміністрації Західної України перебували під нашим контролем, ми мали організувати там супротив, у Львові. Коли мене відвезли у лікарню після поранення і газового отруєння ввечері 18-го, мені прийшов сигнал: "Андрію, не вертайся на Майдан, зразу їдь у Львів, організовуй там штаб"», - розповів спікер ВР.

Він відмовився розповісти, хто це писав, лише запевнив, що вирішив не здаватися.

«Прізвище не називатиму. Я сказав: "Це мій Майдан, я нікуди звідси не поїду". Зірвав крапельниці та повернувся на Майдан. Всі наші сили були спрямовані на те, щоб його втримати», - сказав Парубій.

«Ідея про переїзд до Львова була в дуже вузькому колі. І я навіть не знаю, чи достатньо коректно роблю, коли про це говорю. Якби нас тоді давили танками, ми мали б відступати. Але не могли просто розійтися», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: