Спіймана на корупційній схемі чиновниця львівської Укртрансбезпеки продовжує працювати

vKvZKi8DAUw1zYm6slGz4Evm9pgR240PReudF3XW

Чиновниця управління Укртрансбезпеки, підозрювана у здирництві, сьогодні продовжує виконувати свої обв’язки, оскільки у травні суд не продовжив термін її відсторонення від роботи.

Про це стало відомо із відповіді Укртрансбезпеки на інформаційний запит ІА Дивись.info.

Нагадаємо, 4 березня, працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими прокуратури Львівської області на хабарі у 1000 доларів США затримали посадовицю управління Укртрансбезпеки у Львівській області. Затримана вимагала гроші за нескладання протоколу про порушення.

За інформацією Департаменту захисту економіки, затримана чиновниця до незаконної діяльності у якості посередника долучила свого чоловіка. Вона створювала штучний дефіцит бланків дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення. За певну винагороду організовувала та допомагала перевізникам з їх видачею за посередництвом свого чоловіка. Окрім 1000 доларів хабара, у посередника додатково вилучили 3,2 тисячі доларів та 10 тисяч гривень, а також 24 порожні бланки дозволів, «чорнові» записи із записами номерів бланків та сум коштів, одержаних за їх видачу. За місцем роботи та проживання фігурантів було також вилучено понад 16 тисяч доларів, 48 тисяч гривень та 11 тисяч євро.

Згодом Галицький районний суд ухвалив накласти арешт на кошти, а підозрюваних взяти під варту до 4 травня з можливістю сплатити заставу у 35 тисяч гривень за кожного. Крім того, чиновницю на такий самий термін відсторонили від посади.

Але вже 3 травня суддя Галицького райсуду Радченко відмовся продовжувати термін відсторонення від посади чиновниці, підозрюваної в здирництві.

У судових матеріалах зазначається, що з часу відсторонення від посади підозрюваної ризики не змінились, а в матеріалах кримінального провадження наявні достатні ризики того, що чиновниця, перебуваючи, у подальшому на посаді начальника відділу надання адміністративних послуг управління Укртрансбезпеки у Львівській області, зможе перешкоджати кримінальному провадженню шляхом незаконного впливу на підлеглих працівників, знищити чи підробити документи, які мають значення для досудового розслідування, та продовжити злочинну діяльність, пов’язану з одержанням неправомірної вигоди.

Утім, суддя вирішив, що ні прокурор, ні слідчий не довели ризики, тому відмовився продовжувати термін відсторонення від посади підозрюваної.

Згодом, у липні, Шевченківський районний суд зобов’язав уповноважену особу Пустомитівського РВ РС ГУДМС повернути український та закордонний паспорти чоловіку чиновниці, а уповноважену особу Сихівського РВ РС ГУДМС – чиновниці.

У вересні той же Шевченківський районний суд зняв арешт з вилучених правоохоронцями під час обшуку коштів.  21 вересня мало відбутися чергове засідання у цій справі, втім жодних ухвал (навіть про перенесення засідання з будь-яких-причин) у ЄДРСР досі немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: