Синютка отримує нижчу зарплатню, ніж його підлеглі в ЛОДА (інфографіка)

IMG_2517-1024x683

Про це журналістам ІА Дивись.info стало відомо із відповідей на інформаційний запит щодо нарахованих зарплат начальникам структурних підрозділів ЛОДА за 2017 та 2018 роки.

У відповідь на інформаційний запит Дивись.info структурні підрозділи ЛОДА надали дані про нараховані зарплати (без вирахування податків, пенсійного збору та військового збору). Зокрема у ці суми входять: посадові оклади, надбавки за ранг держслужбовця, надбавки за інтенсивність праці, за доступ до державної таємниці, індексація зарплатні, відпускні та лікарняні, матеріальна допомога на оздоровлення, надбавки зі спецфонду, компенсації за невикористану відпустку, відрядні тощо.

У Львівській ОДА є 21 структурний підрозділ, наразі відповіді про нараховані зарплати журналісти отримали від 14 підрозділів, але і цих даних вже вистачає, аби зрозуміти, що очільник ЛОДА Олег Синютка заробляє менше за своїх підлеглих (зокрема менше за деяких начальників управлінь).

Із наявних даних журналісти підрахували середньомісячну зарплатню посадовців за 2017 рік та січень-серпень 2018 року. Впродовж цього часу на деяких посадах відбулися зміни, тож не всі дані про середні зарплати стосуються чинних очільників департаментів та управлінь.

Цікаво також, що багато хто із директорів департаментів та начальників управлінь мають періодично суттєві надбавки за інтенсивність праці, а голова ЛОДА за весь період жодного разу такої надбавки, згідно із даними, не отримував. Більше того, аби перевірити, чи повна інформація була надана журналістам на запит, ми порівняли суму, зароблену очільником ЛОДА на своїй посаді за 2017 рік із його декларацією та виявили, що середня зарплата Олега Синютки справді становить близько 18 тисяч гривень на місяць.

Загалом же середньомісячні зарплати очільників департаментів та управлінь ЛОДА з різноманітними надбавками та без вирахування податків становлять 21130 гривень. При цьому найнижча середньомісячна зарплатня без вирахування податків – у директора державного архіву (12778 грн/місяць).

Найбільше у середньому нараховано начальнику управління у Департаменті дорожнього господарства (понад 30 тисяч/місяць). Втім, вказана посада зайнята лише з листопада 2017 року, при цьому, посадовець майже щомісяця отримує суттєві надбавки за інтенсивність праці (від 10 тис. до 29 тис. гривень).

Нагадаємо, що нещодавно очільник ЛОДА закликав мешканців Львівщини залишатися в регіоні, адже на багатьох підприємствах є вакансії. Як доказ щодо привабливості вакансій Олег Синютка додав список середніх заробітних плат на цих підприємствах, що коливаються на рівні 9,5-10 тис. гривень.

Середній рівень зарплат по області за цей же період, згідно із даними ГУ статистики у Львівській області, становить 6929 грн/міс.

Журналісти ще очікують на відповідь від кількох структурних підрозділів, аби скласти повну картину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: