Автокефалія для України: РФ заслала до Києва «православних тітушок» — СБУ

9324e6decf5fc93aeefda5b2b3457ab4

Прихильники УПЦ МП планували провокації, у тому числі, блокування резиденції, де проживають екзархи Вселенського патріарха Варфоломія, повідомили силовики.

Щоб спробувати зірвати надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію, Росія заслала до Києва своїх провокаторів.

Про це у середу, 3 жовтня 2018 року, під час брифінгу, присвяченого протидії дестабілізації з боку РФ, розповів заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, передає 5 канал.

Таким чином у СБУ відповіли на запитання журналістів, чи дійсно російська сторона відправила сюди своїх «православних тітушек». Так, за даними ЗМІ, прихильники УПЦ МП планували провокації, у тому числі, блокування резиденції, де проживають екзархи Вселенського патріарха Варфоломія.

«Дійсно, це так. У понеділок були проведені перші (акції) за рахунок виїзду Житомирської єпархії та киян. У вівторок така акція вже не відбулася. Напевно, завдяки реакції блогерів, які завчасно попередили, що таке може бути», – заявив Кононенко.

Він також додав, що після цього УПЦ МП призупинила свої спроби дестабілізувати ситуацію, хоча вони мали бути щоденними і масовими.

Нагадаємо, Філарет пояснив, коли буде обраний новий голова єдиної Української Православної Церкви.

Як відомо, 17 вересня Президент України Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату архієпископом Даниїлом Памфілійським та єпископом Іларіоном Едмонтонським. Екзархи передали Порошенку листа від Вселенського Патріарха Варфоломія, в якому він привітав українців з вірою у процес, який приведе до духовного процвітання і незалежності України. Відповідь на звернення Патріарха Президент обіцяв надати до кінця сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, 14 вересня РПЦ оголосила про «тимчасовий вихід» із підпорядкування Константинополю. Офіційна причина демаршу – підготовчі процеси до надання Томосу єдиній Українській Помісній Православній Церкві. Того самого дня в Константинополі розставили крапки над «і». Там заявили: Томосу про автокефалію Москві не давав ніхто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: