Головна економічна подія осені: на Львівщині відбудеться Міжнародний економічний форум (деталі)

14961539_1236504506388631_1602500253_n

Вже скоро, 1-2 листопада, відбудеться одна із наймасштабніших економічних подій - Львівський міжнародний економічний форму.

Як розповів під час брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, подія об’єднає представників дипломатичних та бізнес-делегацій з України та закордону.

«Вже традиційно на початку листопада у Львівській області відбувається масштабна економічна подія. У цьому році це буде XVIII Міжнародний економічний форум. Цьогорічний девіз форуму - «Львівщина — хаб можливостей!», адже за останні роки ми багатьох змогли переконати, що Львівщина це осередок, місце, де можна реалізовувати свої потужності та можливості», - зазначив Роман Филипів.

«Безпрецедентною подією першого дня економічного форуму, яка стосується не лише економіки області, а й суспільно політичного життя всієї держави, стане виставка, де будуть представляти свої виробничі потужності та продукцію промислові підприємства Луганської і Донецької областей. Це дуже важливо, адже Львівщина сьогодні стає майданчиком, де мають можливість показати себе інші регіони, обговорити політичні та стратегічні питання розвитку нашої держави», - наголосив Роман Филипів.

Основні події першого дня Форуму відбуватимуться на Арені Львів в межах 4-х пленарних дискусій.

«Перша із них стосуватиметься пленарна дискусія стосуватиметься тих економічних реформ, які відбуваються в нашій державі, їхнього впливу на промислову політику. Ми розраховуємо, що в цій дискусії візьмуть участь відомі, провідні українські та закордонні економісти, представники дипломатичного сектору, Уряду України. Тут говоритимемо про ті реформи, які відбуваються в Україні, як вони впливають на економічне, суспільне життя, промисловість», - сказав директор департаменту економічної політики Львівської ОДА.

Друга панельна дискусія стосуватиметься монетарної політики.

«Третя – експортних можливостей України і Львівщини. Ми дуже багато говоримо зараз про те, що в межах області ми реалізовуємо ініціативу, яка полягає у супроводі експортерів, де ми допомагаємо нашим експортерам виходити на зовнішні ринки, долати різноманітні проблемні питання, які виникають під час реалізації зовнішньоекономічних відносин», - відзначив Филипів.

За його словами, четверта панельна дискусія буде стосуватися високотехнологічної Львівщини, адже сьогодні Львівщина має всі потужності і кадрові і економічні для того, щоб тут працювали інвестори з високотехнологічним виробництвом.

У межах другого дня Форуму заходи відбуватимуться на різних лоціях, які стосуватимуться агропромислового розвитку, реалізація ініціативи «Львівський промисловий ХАБ», міжнародне співробітництво, розвиток туризму, паливно-енергетичного комплексу.

Як розповів чиновник, загалом на Форумі очікують понад 2,5 тисячі учасників. «Як показує практика попередніх форумів це привертає увагу до Львівщини, дає відповіді на багато запитань, які виникають в потенційних інвесторів та суб’єтів господарювання, які вже тут працюють», - додав Роман Филипів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: