Україна почала розслідування імпорту автомобілів з Узбекистану

38_main

Міжвідомча комісія України з міжнародної торгівлі почала антисубсидіарне розслідування відносно імпорту автомобілів з Узбекистану.

Про це відомство повідомило в газеті Урядовий кур'єр.

Розслідування розпочато на підставі скарги галузевої асоціації Укравтопром.

Зазначається, що в скарзі було приведено достатньо інформації, яка свідчила про те, що узбецькі виробники легкових автомобілів могли отримувати субсидії від уряду Узбекистану і користуватися окремими пільгами таких субсидій.

У повідомленні сказано, що протягом періоду розслідування (2015-2017 років) відбулося значне зростання обсягів імпорту автомобілів з Узбекистану: в абсолютних показниках - на 760,7%, щодо споживання і виробництва в Україні - на 440,7% і 957, 7% відповідно.

Ціни імпорту автомобілів були нижчими за ціни заявника.

Проведення розслідування було доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Протягом 30 днів з моменту публікації оголошення Мінекономіки здійснить реєстрацію зацікавлених сторін і розгляне вимоги щодо слухань.

Завод GM Uzbekistan (Асака, Андижанська обл.) у 2017 році збільшив виробництво автомобілів на 58,1% в порівнянні з 2016 роком - до 135,5 тис. У системі Узавтопрома легкові автомобілі випускає тільки це підприємство.

Згідно з даними Держстату України, за сім місяців 2018 року імпорт легкових автомобілів з Узбекистану склав 702 одиниць з об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 1,5 тис. куб. см на $3,9 млн, тоді як експорт в цю країну - 1 авто на $32,8 тис.

Сумарний імпорт легкових автомобілів в Україну за цей період дорівнював 107,9 тис. майже на $1,2 млрд, тоді як експорт - 90 авто на $4,5 млн.

За весь 2017 рік через Узбекистану в Україну було ввезено 2 823 авто з об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 1,5 тис. куб. см на $15,3 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: