Вінниця отримала нагороду Єврокомісії за модернізовані трамваї VinWay

630_360_1538562870-926

Вінниця  здобула найпрестижнішу європейську нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018 за впровадження модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Маю дуже приємну новину: Вінниця – серед 8 найбільш передових міст Європи за підсумками цьогорічного Форуму європейської ініціативи CIVITAS. Наше місто отримало найпрестижнішу нагороду у сфері «чистого» міського транспорту - CIVITAS Awards 2018», - повідомив Моргунов.

За його словами, лауреати CIVITAS Awards 2018 стали відомі за підсумками щорічного форуму, який відбувся в м.Умео (Швеція). Вінниця брала участь у цьому заході вдруге. Європейська Комісія відзначила Вінницю цією премією за впровадження унікальної практики модернізації трамваїв з власним брендом VinWay.

Місто перемогло у номінації Bold Measure Award (За сміливий та інноваційний підхід) разом із бельгійським містом Гент та німецьким Аахеном.

Європейська ініціатива CIVITAS об’єднує понад 300 міст та має на меті розвиток системи громадського транспорту в Європі та за її межами. Вінниця стала першим містом України, яке долучилося до цієї ініціативи у 2015 році.

Трамваї під брендом VinWay виготовляються КП «Вінницька транспортна компанія» на базі рухомої платформи списаних чеських трамваїв. Модернізований електротранспорт – власна розробка підприємства. Нові трамваї адаптовані для людей з особливими потребами, мають низьку підлогу та відкидні пристрої для в’їзду інвалідних та дитячих візків. Наразі у Вінниці готується до виходу на маршрут вже десятий трамвай VinWay.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: