Як у Львові будують меморіальний комплекс Небесної Сотні (фото)

DSC08788

На вулиці Кривоноса розпочали будівництво меморіального комплексу Небесної Сотні.

Зараз на території парку «На валах» закладають фундамент та проводять земляні роботи. Завершити перший етап будівництва в мерії обіцяють у лютому.

 

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, на місці будівництва уже проведені археологічні дослідження, під час яких знайшли залишки підпірних стінок, які заміряли та занесли в архів.

«Крім цього зрізали низку дерев та отримали відповідні дозволи на початок будівництва. Поки що все йде за графіком, думаємо, що у лютому зможемо тут вшанувати річницю подій на Майдані», – каже Юліан Чаплінський.

Меморіал складається із двох частин – пішохідний міст з пандусом між пагорбами вздовж вул. М. Кривоноса та площа зі стелою на верхній терасі у сквері.

За словами Юліана Чаплінського, розташування на пагорбі ускладнює роботу, тому фундамент заливатиметься двічі.

«Будівництво моста передбачає вищий рівень складності, на який ми вже отримали дозвіл у Мінкультури та маємо попередити ЮНЕСКО. Крім цього, депутати мають виділити дофінансування проекту, щоб можна було розпочати споруджувати міст. меморіал виготовляють у Львові зі спеціальної сталі, потім його монтуватимуть на бетонну стелу. На Стелі будуть вигравіювані портрети героїв Небесної Сотні, які також виготовлятимуть окремо», – каже головний архітектор.

Заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський каже, що проектом передбачено зрізання 30 дерев.

«Це аварійні, сухі дерева, які можуть пізніше впасти за словами і пошкодити Меморіал. Замістьних буде висаджено , сухі та аварійні та можуть у майбутньому пошкодити меморіал. Замість цього буде висаджено 18 великих дерев, зокрема сосни та декоративні», – каже Андрій Шульський.

За його словами до зими мають бути завершені бетонні роботи та початися  облаштовувати оглядових майданчиків та алей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: