Фрідман продасть Nestle або Coca-Cola виробника «Моршинської» та Borjomi

sadovyj_fridman_8431

«Альфа-груп» Михайла Фрідмана, яка купила в 2013 році контрольну частку в одному з найбільших виробників води IDS Borjomi у фонду Бориса Березовського і спадкоємців Бадрі Патаркацишвілі, веде переговори про продаж цього бізнесу.

Про це з посиланням на Комерсант повідомляє БізнесЦензор.

Інтерес до IDS Borjomi проявляє Coca-Cola, але найбільш ймовірним покупцем може стати Nestle. Угода, яку експерти оцінюють в суму до $630 млн, дозволить останній повернути бренд «Святе джерело», що займає майже 10% ринку РФ.

Як стверджує один зі співрозмовників, домовленість про угоду з Nestle майже досягнута. Фрідман початково хотів продати IDS Borjomi саме Nestle, чув топ-менеджер одного з російських виробників напоїв.

Але, за даними іншого джерела, в переговорах бере участь також Coca-Cola. Близьке до переговорів джерело підтвердило її інтерес до IDS Borjomi. У Nestle і Coca-Cola відмовилися від коментарів.

IDS Borjomi - один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Україні, РФ і в Грузії. Портфель брендів включає Borjomi, «Святе джерело», «Моршинську».

У 2017 році продажі компанії становили близько 1,5 млрд л.

Структури «Альфа-груп» придбали контрольний пакет IDS Borjomi в 2013 році у Salford Capital Partners Inc., близькою до Бориса Березовського і спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі. Через фонд VDP вона керувала 87,34% IDS Borjomi.

За даними Forbes, структури «Альфа-груп» отримали 55,8% IDS Borjomi, у спадкоємців пана Патаркацишвілі залишилося 37,2%, решта - у міноритаріїв з Грузії і з України.

На момент угоди джерела Forbes оцінювали 100% IDS Borjomi приблизно в $ 500 млн, значить, 55,8% компанії могли коштувати близько $ 280 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: