МЗС оголосило консула Угорщини в Береговому персоною нон-грата

127191

Консул Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

Консула Угорщини у м. Береговому Закарпатської області Ерно Кешкеня оголошено персоною нон грата в Україн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«Про це було повідомлено сьогодні Послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню. Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у МЗС наголосили: розраховують, що угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства.

«Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів», – наголосили у вітчизняному зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна має намір вислати угорського консула з Берегового протягом цього тижня, якщо Будапешт сам його не відкличе. Все через скандал у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області, де громадянам України видавали угорські паспорти. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: