Через аварію на водогоні мешканці деяких вулиць у Львові залишились без води

if2642r5hrnZZteLinKT.r695x430[1]

Вчора, 4 жовтня, на магістральному водогоні у Винниках трапилася аварія. 

Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал» зв’язку з технічними труднощами, які виникли під час аварійно-відновлювальних робіт на магістральному водогоні «Винники – Кривчиці», продовжено термін ліквідації аварії на зазначеному водогоні.

Відтак припинено водопостачання міста Винники, а також у мікрорайону вулиць Бігова, Визвольна, Поетична, Переможна, Тракт Глинянський, 147-165. Водночас у Личаківський район міста Львова вода подаватиметься з пониженим тиском по графіку з 18 до 20 год 4 жовтня, та з 6 до 8 год 5 жовтня.

Відновлення водопостачання у повному обсязі буде забезпечено після завершення ремонтних робіт.

«Пошкодження трубопроводу є дуже значним, відтак нам не вдалося обмежитись лише аварійними роботами, доведеться замінювати ділянку трубопроводу діаметром 820 мм довжиною понад 20 погонних метрів. Наші працівники працюватимуть до того часу, допоки не завершать зварювальних робіт і не відновлять водопостачання» – зазначив головний інженер Анатолій Шимоняк

На вулицях, де відсутнє водопостачання з 19 години працюватимуть водовозки, а саме за адресами: Тракт Глинянський, 161, 147а, 153, 165.

На підприємстві додають, що технічний стан трубопроводу «Винники – Кривчиці» є критичним, аварії на цій магістралі призводять до перебоїв у роботі системи водопостачання міст Винники та Личаківського району міста Львова, до нераціональних втрат води й енергоресурсів.

«Це водопровід протяжністю 7,5 км, великого діаметру – понад 800 мм. Побудований у 1993 році із сталевих труб. Термін експлуатації вже вичерпаний. Вартість ремонту трубопроводу надзвичайно висока. Наприклад у серпні 2018 році ми замінили 150 погонних метрів цієї магістралі у с. Лисиничі поблизу пекарні, при цьому вартість закуплених матеріалів перевищила 1 мільйон гривень. Зараз проводимо закупівлю чавунних труб та плануємо замінити понад 700 погонних метрів в районі вулиці Квітова» – зазначив головний інженер Анатолій Шимоняк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: