Стало відомо, коли у Львові запрацюють інспектори з паркування

IMG_5405

З 1 листопада на вулицях Львова будуть працювати інспектори із паркування, які матимуть право виписувати штраф за неправильно припарковане авто. 

Про це сьогодні, 5 жовтня, під час брифінгу повідомив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент Дивись.info.

«Станом на сьогодні, претенденти на посаду інспекторів з паркування подають свої резюме. Конкурс відбудеться 28 числа, а до того часу ми самостійно з колегами з управління безпеки по центральній частині міста роздаватимемо інформаційні листівки і у спеціальних бланках відмічатимемо порушення», - пояснив Юрій Діль.

За його словами, основною великою вимогою – це є вища освіта, бажано, юридичного напряму. Свої кандидатури на конкурс вже подали більше 30 осіб, але візьмуть на роботу лише 20.

«Інспектори будуть розділені на сектори, але зосереджені в центральній частині міста. Поки штрафи не почнуть працювати інспектори, штрафи має право виписувати патрульна поліція.

Крім того, як наголосив Юрій Діль, майбутні інспектори будуть забезпечені спеціальними пристроями пристроями, які обов'язково сертифікуватимуться в Україні.

Як працюватимуть інспектори

Як розповів начальник управління безпеки міста, якщо інспектор побачить порушення, то повинен підійти до автомобіля, зробити 4 фотографії із прив’язкою до нерухомих об’єктів та до геолокації.

«Обов'язковою вимогою є також те, щоби на фото були нерухомі об’єкти. Після того він виписує повідомлення, або друкує із портативного принтера інформацію про порушення», - зазначив Юрій Діль.

Що буде із порушниками

Наразі у Львові є два штрафмайданчики, куди евакуатори можуть забирати автомобілі порушників. Але, як повідомив Юрій Діль, розробляються ще два варіанти. Один із них планують облаштувати в кінці вулиці Личаківської і ще один за містом.

Вартість штрафів за неправильне паркування становить від 255 до 510 гривень.

«Поки триває відбір інспекторів, ми не виписуємо постанови, а лише робимо попередження», - додав Діль.

Зазначимо, спочатку планувалось, що інспектори з паркування запрацюють у Львові зі середини жовтня. Втім початок їхньої роботи затягнувся через необхідність проведення конкурсу на посаду інспекторів з паркування

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року набрав чинності закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», одним із вимог якого є робота інспекторів із паркування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: