Україна і Польща спільно реагуватимуть на катастрофи у Карпатському Єврорегіоні

43266572_2077090395656132_2957646314046750720_n

Вчора, 4 жовтня, о 9:00 годині, в Ужгороді, під час Форуму Карпатського Єврорегіону, виконавча директорка Асоціації Єврорегіон «Карпати-Україна» Галина Литвин підписала грантову угоду з Міністерством інвестицій і розвитку Республіки Польща.

Йдеться про реалізацію спільного проекту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Галина Литвин підписала партнерські угоди з керівниками управлінь Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській областях та Воєводської Комендатури Державної пожежної охорони у Ряшеві (Республіка Польща).

А уже сьогодні, 5 жовтня, цей проект почав реалізовуватися. Його метою є підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірських місцевостях.

У рамках цього проекту з бюджетом 1,8 млн. євро (з них грант ЄС для України – 1,3 млн. євро) заплановане придбання 11 пожежних машин та комплектів вогнетривкого спорядження, 3 мікроавтобуси для обласних управлінь з українського боку, спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей, будівництво приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Ряшеві та розробка спільної стратегії попередження та реагування у наших областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: