Уряд дозволив цілодобово показувати у кінотеатрах фільми 18+

bb14a885-2cec-417d-9c83-574d8da4c796

Кабінет Міністрів України від жовтня скасував часові обмеження на показ у кінотеатрах фільмів з індексом «18».

Про це повідомила прес-служба Міністерства культури.

Як зазначається в ухвалі відомства, зняття заборони на показ дорослих фільмів лише у нічний час урізноманітнить вечірні сеанси у кінотеатрах та запровадить прогресивний зарубіжний кінодемонстраційний досвід в Україні.

«Існуюче подвійне регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування призводило до надмірного обмеження доступу глядача до фільмів (в тому числі українського виробництва) з означеним вище індексом. Недопущення осіб віком до 18 років на перегляд фільмів з індексом "18" має контролюватися суб’єктами підприємницької діяльності – кінодемонстраторами, а не обмеженням часу показу фільмів», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що хвалене Урядом рішення вносить відповідні зміни до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з яким демонстрування фільмів кіновидовищними закладами з індексом «18» можливе з 18 до 6 години і забороняється особам віком до 18 років.

Очікується, що зняття подвійного регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування матиме позитивний вплив на ринкове середовище, надасть можливість глядачам переглядати фільми з означеним вище індексом у будь-який час доби, що призведе до формування сталої тенденції урізноманітнення кінотеатрального дозвілля поціновувачів національного та іноземного кінопродукту.

Це рішення Уряду розроблене Міністерством культури України, Державним агентством України з питань кіно відповідно до пропозиції громадської спілки «Союз кінотеатрів України» щодо удосконалення законодавства в галузі кінопрокату України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: