Власником NewsOne став львів’янин Тарас Козак

73cfcd760137963f8f37a9e6e3cfee39-329027565c4ea887177666e6c0576def

Власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став наближений до Віктора Медведчук колишній митник Тарас Козак.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив екс-власник телеканалу Євген Мураєв.

«Сьогодні власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому і колективу успіху та зростання», – написав Мураєв.

Нагадаємо, канал належав Рудольфу Кірносу, власнику телеканалу Eu Music; 2010 року 50% акцій каналу перейшло медіахолдингу Вадима Рабіновича Media International Group (MIG); 2011 — замість ТОВ «Реаліті Ті-Ві», власником інших 50% акцій каналу став особисто Вадим Рабінович; 2012 — обидва пакети акцій консолідувалися у безпосередній власності Рабіновича; з 2014 року канал належав нардепу Євгену Мураєву, який був одружений із племінницею Рабіновича.

27 серпня Євген Мураєв передав 100% статутного фонду телеканалу в управління на три роки колишньому першому заступнику глави адміністрації екс-президента Януковича Андрію Портнову.

Про підписання угоди було повідомлено у сюжеті телеканалу NewsOne, який вийшов увечері, 29 серпня. Пізніше це підтвердив сам Портнов на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні ж, 5 жовтня, Євген Мураєв заявив, що власником корпоративних прав став Тарас Козак – народний депутат, член «Опоблоку».

Незважаючи на те, що Козак – людина вельми непублічна, він все ж дуже відомий у певних колах. Пройшовши трудовий шлях від радгоспу «Львівський» до начальник Західної регіональної митниці, заступника начальника Державної митної служби, коли ДПА Львівщини очолював брат Віктора Медведчука Сергій, він швидко збудував свою бізнес-імперію.

А ось шлях до депутатства для Тараса Козака був дуже тернистим. 2006 року він зміг потрапити до парламенту у складі маргінальної політсили Наталії Вітренко, тому 2010 року мусив вдовольнитися місцем у Львівській обласні раді. У той час він був заступником голови ГО «Центр Правова Держава», очолював яку Віктор Медведчук.

Похід на вибори у мажоритарному окрузі теж провалився з тріском. Ні засівання округом гречкою, ні «дари» у вигляді шкільних автобусів і «швидких» бажаного результату не принесли. І тільки останні парламентські вибори дозволили Тарасові Козаку у складі «Опозиційного блоку» отримати депутатський мандат. Як справжній опоблоківець він чітко виконує партійні настанови і голосує так, як цього вимагають кремлівські боси чи його близький друг, а за сумісництвом кум російського президента Віктор Медведчук. Зокрема 18 січня 2018 року він був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Що ж стосується декларації колишнього держслужбовця, а нині народного депутата, то це мільйонні статки, десятки офшорних компаній, майно в окупованому Криму тощо. А тепер й телеканал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: