Закон Савченко живе і працює, – адвокат

2
Фото: Радіо Свобода

Незважаючи на те, що в липні 2017 року закон був скасований, Верховний суд його реабілітував знову.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав адвокат Сергій Старенький.

«Велика палата ВС 29 серпня сформував свою правову позицію у справі 663/537/17.

Якщо коротко 2 цей закон буде і надалі розповсюджуватися на всіх, хто скоїв злочини до 20.06.2017 року. Так. Саме так – на всіх, хто скоїв. Не тих, кого затримали, посадили, засудили... А на всіх хто скоїв. І ще навіть не спійманий. Це і злочини на Майдані, це і всі кого розшукують, і «Беркут», і Янукович з своїми друзями, і всі інші.

Вже вийшов Топаз, скоро вийдуть інші...

Вони всі фактично відбудуть вдвічі менші строками за час сидіння в СІЗО. Вдвічі менше, ніж передбачено законом», – написав Сергій Старенький.

Нагадаємо, Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання» (ширше відомий як Закон Савченко) — закон України, яким внесені зміни до Кримінального кодексу України, відповідно до яких один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання. Ухвалення закону було ініційоване народним депутатом України VIII скликання Надією Савченко під час її перебування в ув'язненні на території Російської Федерації.

18 травня 2017 року Верховна Рада проголосувала за скасування закону. 17 червня відповідний закон був підписаний Президентом Петром Порошенком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: