На Львівщині повторно перевірять пилорами

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

У базі лісопильних об’єктів Львівщини нараховується 707 пилорам.

Про це під час апаратної наради у Львівській ОДА розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, з квітня, коли було поставлено завдання вивести в законне русло діяльність малих пилорам, робочі групи провели інвентаризацію усіх обєктів, яких нарахували 707.

«Під час цих обстежень без зауважень працювало 79 таких об’єктів. Також з’ясувалося, що не здійснює господарську діяльність 181 об’єкт: ті, які законсервовані, або власники яких за ці півроку прийняли рішення припинити свою діяльність. У роботі 447 лісопильних об’єктах були виявлені різноманітні порушення і недоліки», - розповів Анатолій Дейнека.

Серед найбільш поширених порушень - незареєстровані працівники, неоформлені договори на експлуатацію деревообробного обладнання, відсутність реєстрації підприємницької діяльності, відсутність книг обліку лісопродукції, недотримання норм охорони праці, техніки безпеки, протипожежної безпеки та екологічної безпеки.

«По кожному такому об’єкту комісії скерували відповідні приписи і встановили терміни для їхнього усунення. Відповідно до тієї інформації, яку ми отримали від районів,  по 205  таких об’єктах за півроку було усунено порушення. Таким чином у нас залишається станом на сьогодні 242 об’єкти, які частково усунули порушення», – додав начальник управління.

Водночас голова ЛОДА Олег Синютка зацікавився законсервованими пилорамами. «Серед них немає таких, що вдень законсервовані а вночі пиляють?» - уточних голова ЛОДА. «Таке не виключається», - відповів Анатолій Дейнека.

«Станом на сьогоднішній день 384 працюють зі всіма документами, власники 181 кажуть, що законсервовані, але це – питання, і 142 це ті, які мають доробити документи або закритися. В мене є прохання, щоб ці 181 і 142 за результатами нашої нинішньої зустрічі повторно скерували звернення з 15 листопада  по 1 грудня провели повторну перевірку. І якщо ні, то тоді залучаємо правоохоронні органи, тому що від квітня було достатньо часу, щоби легалізувати свою роботу», – заявив Олег Синютка.

Своєю чергою Анатолій Дейнека повідомив, що базу даних лісопильних об’єктів скерували в управління Держпраці, ДФС, поліції, прокуратурі, СБУ, ДСНС, департаменту екології, Львівобленерго, Держгеокадастру, та Держархбудінспекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: