На Місяць відправлять «капсулу часу» з інформацією на ДНК

1517493430-9245

Microsoft і Лабораторія молекулярних інформаційних систем Вашингтонського університету у 2020 році відправить на Місяць «капсулу часу». Ключові інформаційні надбання людства планують закодувати в молекулах ДНК.

Капсулу відправлять у межах проекту «Ковчег» фонду AMF (Arch Mission Foundation), пише Громадське.

Проект передбачає, що для збереження інформаційної спадщини людства її потрібно записати на екстремально стійкі носії та помістити в «капсули часу», які розішлють за межі Землі на випадок глобальної катастрофи.

В капсулу помістять статті з Вікіпедії, близько 10 тисяч фотографій, тексти десятків великих книг та інші дані, записані на тонких нікелевих пластинках, а також в послідовності ланцюжків ДНК. Також в капсулі міститиметься інструкція для розшифровки молекули.

ДНК синтезуватиме каліфорнійській біотехнологічний стартап Twist Bioscience. Розробники також оголосили про приймання пам’ятних знімків для послання. Надіслати їх для «Місячної бібліотеки» можуть всі охочі, розмістивши фотографію в одній із соціальних мереж з хештегом #MemoriesInDNA.

Передбачається, що проект фонду дійсно охопить найближчі небесні тіла, включаючи Місяць і Марс, а потім і всю Сонячну систему, щоб в далекому кінцевому підсумку дійсно перетворити в бібліотеку всю нашу Галактику.

Раніше NASA опублікувало план з відправлення людей на Місяць і Марс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: