У Львові відкрили школу для водіїв електротранспорту (фото)

unnamed (9)

У Львові, на базі КП "Львівелектротрансу", оголосили набір на навчання майбутніх водіїв тролейбусів та трамваїв, передає кореспондент Дивись.info.

Для навчань підготовлено два спеціальні класи.

Як розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, це перша група, яка буде навчатися в даній школі.

"Навчання триватиме від 3 до 5 місяців, під час якого студентам буде виплачуватися стипендія до 5 тисяч гривень в місяць. Крім того, для тих, хто немає місця для проживання, ми домовляємося із хостелами, щоб їх поселити на час навчання", - пояснив Сергій Бабак.

За його словами, після закінчення навчань усі водії отримують посвідчення категорії «Т» та гарантоване працевлаштування із повним соціальним пакетом.

Навчатимуть охочих, як практичних, так і теоретичних знань. Як пояснили на підприємтві, для успішного проходження курсу необхідно засвоїти теоретичний курс та відпрацювати 300 годин практичного стажування на транспортному засобі.

"По закінченню курсів ми гарантуємо також мінімальну заробітну плату починаючи від 7 тисяч гривень. Станом на сьогодні, середня заробітна плата на підприємстві становить більше 10 тисяч гривень", - повідомив Бабак.

Своєю чергою, керівник ЛКП "Львівелетротранс" Олег Береза відзначив, що потреба підприємства зараз – це близько 170 водіїв тролейбусів і трамваїв.

"Особливо важким періодом було літо, коли люди йдуть у відпустки. Це також відбивається і на випуску машин на маршрути, адже, коли не вистачає водіїв, ми не зможемо на лінію випустити більше транспорту", - пояснює Олег Береза.

Також він розповів, що люди з інших міст активно почали цікавитись цією школою та звертатися. "Зокрема є охочі вже із Кривого Рогу, Кропивницького та з інших міст, щоб ми їх навчали", - додав Береза.

Фото: ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: