В Україні нині налічується 28 потенційних кандидатів у президенти, — КВУ

630_360_1519572421-6805

В Україні станом на 8 жовтня налічується 28 потенційних кандидатів, які мають намір взяти участь у президентських виборах 2019 року.

Про це заявив генеральний директор громадського об'єднаннях «Комітет виборців України» Олексій Кошель, передає «Укрінформ».

«Станом на сьогодні вже 28 політиків заявили про свої наміри брати участь у президентській виборчій кампанії», — сказав Кошел, додавши, що такої «аномальної активності» потенційних кандидатів у президенти в Україні не було.

За його словами, при підрахунках кількості потенційних кандидатів на посаду глави держави організація враховувала лише тих осіб, які заявили про свої наміри взяти участь у виборах, а також те, що лідери політичних партій заявляли, що їхній кандидат братиме участь у президентських виборах.

Водночас Кошель підкреслив, що «традиційно переважна більшість кандидатів є безперспективними» з огляду на результати президентської кампанії.

Так, голова КВУ нагадав, що на президентських виборах 2014 року 11 кандидатів серед 21 отримали менш як 1% голосів.

Разом з тим, Кошель зазначив, що вже відбувається ведення повноцінної виборчої кампанії.

Згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг», проведеним 8-10 вересня, в електоральному рейтингу ймовірних претендентів на посаду президента України лідирують лідерка партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко, телеведучий Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

14 вересня результати опитування дослідницьких центрів КМІС, Центру Разумкова та СОЦИС показали, що лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко продовжила лідирувати в рейтингах опитування громадян щодо майбутніх виборів президента України. Чинний президент Петро Порошенко став другим у рейтингу.

Порошенко заявив, що оголосить про балотування на виборах після початку виборчої кампанії.

Напередодні міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що не має наміру брати участь у виборах президента-2019.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за будь-яких результатів виборів президента України в 2019 році має намір піти в політику.

20 червня лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила про участь у виборах президента в 2019 році. Вона сказала, що у разі своєї перемоги на виборах проведе референдум для прийняття нової Конституції, «щоб демонополізувати владу і зробити її сильнішою та збалансованою».

У березні 2018 депутатка Надія Савченко випустила ролик із заявою про можливу участь у виборах президента.

Згідно з опитуванням громадян у квітні 2018 року президентський рейтинг очолила Юлія Тимошенко. Тоді лідером антирейтингу став чинний президент Петро Порошенко.

Наприкінці червня опитування визначило, що ніхто з ймовірних кандидатів у президенти України не має підтримки значної частини виборців.

4 липня Депутат Дерев’янко заявив про намір балотуватися в президенти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: