Фірма з ознаками фіктивності за півроку існування отримала на Львівщині тендерів на понад 3 мільйони

tendery-v-ukraini
Фото ілюстративне

ПП «Б.К.Удечбуд» зі статутним капіталом у півтори тисячі гривень із Жидачівського району за півроку існування встигло отримати тендерів на суму понад 3 мільйони 200 тисяч гривень. Два останні – від Жовківської міськради.

Згідно з даними YouControl, ПП «Б.К.Удечбуд» була зареєстрована 2 квітня нинішнього року в смт Журавно Жидачівського району.

У фірми широкий спектр видів діяльності – 16, з яких основний – будівництво доріг та автострад. Широкий перелік видів діяльності може містити ризики того, що діяльність контрагента не спрямована на досягнення реальних результатів господарських операцій і має ознаки фіктивності.

Статутний капітал – 1500 гривень. Але незважаючи на всі очевидні ризики для замовників, ПП «Б.К.Удечбуд» отримало низку тендерів. Тільки у травні, тобто за другий місяць існування компанії – на майже 700 тисяч гривень. Найбільший тендер ПП отримало від Підволочиського управління житлово-комунального господарства у серпні на 1 383 608 гривень. Йшлося про капремонт вулиці Шухевичів у смт Підволочиськ.

Наприклад, від Жовківської міськради підприємство отримало чотири тендери на поточний ремонт вулиць Яворницького, Святої Трійці та Воїнів УПА, вулиці Коновальця, площі Коновальця, вулиці Гасина і Тарнавського. Ще чотири тендери – від Дублянської міськради Жовківського району, два – від Великогаївської сільради, по одному – від Збаразької міськради і Радехівської.

Жодної іншої інформації про фінансову діяльність компанії, окрім тендерів, нема.

У всіх виграних тендерах ПП «Б.К.Удечбуд» – єдиний учасник торгів. І, крім цього, жодного разу не оприлюднювалися документи щодо спроможності фірми виконати замовлені роботи.

Директором підприємства є Усик Гукасян, натомість бенефіціаром виступає Богдан Ігорович Камінський, повний тезка якого, згідно із декларацією про доходи, претендує на посаду провідного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства та інфраструктурних проектів Жидачівської районної державної адміністрації. Як джерело доходів у декларації Камінського зазначене ПП «АсФальтбуд», керівником якого є Гукасян Усик Дмитрович, а бенефіціаром Гукасян Азат Усикович. Гукасяни також пов’язані із ПП «Геогалбуд», ПП «Геогалбуд-Д», ПП «Дорожні роботи І.К.». Співвласником ПП «Геогалбуд-Д» є Ігор Степанович Камінський – батько Богдана Камінського. Ігор Камінський також є директором ПП «Дорсервіс-Захід Н.К.», бенефіціаром якого значиться Назар Камінський – брат Богдана. Компанія, до речі, була зареєстрована того самого дня, що й  ПП «Б.К.Удечбуд» - 2 квітня. Статутний капітал такий же – півтори тисячі гривень. Тендерів, щоправда, ПП отримало менше – на понад 1,8 мільйона гривень і всі від Радехівської міськради. Загалом досьє фірми виглядає як під копірку з досьє ПП «Б.К.Удечбуд». Ті ж види діяльності, однаковий статутний капітал тощо.

Вищеперелічені фірми, крім керівників і бенефіціарів, пов’язані номерами телефонів та адресами.

А ось інше ПП «Дорожні роботи І.К.», яка теж належить Ігорю Камінському, а директором якого є Усик Гакасян, створене понад 2 роки тому і у тендерах підприємство участі не бере.  Фінансовий стан ПП цілком благополучний. Тому є підстави вважати, що тендери, розіграні за участю фірм-прокладок, насправді виконуються іншими компаніями з орбіти вказаних бізнес-структур.

З відкритих джерел стало відомо, що 2011 року особа на ім’я Камінський Ігор Степанович, перебуваючи на посаді заступника Жидачівського міського голови з питань діяльності виконавчого комітету, фігурувала у кримінальному провадженні за статтями «службове підроблення» та «хабар».

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: