У Львові профспілки протестували через низькі зарплати ( фото)

IMG_5841

Сьогодні, 9 жовтня, на площі перед пам’ятником Іванові Франкові профспілкові організації Львівщини вийшли на мітинг через низький рівень заробітних плат.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з місця події.

Як зазначив в коментарі журналістам голова об'єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, сюди приїхали профспілкові організації і члени профспілок з усієї області.

«Зібрались люди практично з 10 галузевих організацій, зокрема, освітяни, представники охорони здоров'я, культури, машинобудування, енергетики та шахтарі із вимогою припинити знущатися над народом і дати конкретні пропозиції щодо встановлення прожиткового рівня та встановлення мінімальної заробітної плати, пенсії на рівні прожиткового рівня», - сказав голова об'єднання профспілок Львівщини.

За його словами, шахтарям за серпень виплачено лише 45 відсотків заробітної плати.

Роман Дацько також анонсував, що 17 жовтня всі профспілковці збираються до Києва мітингувати.

Зокрема учасники Всеукраїнської профспілкової акції протесту вимагають:

  • Припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року мінімальний рівень оплати праці не нижче 7700 гривень, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій.
  • Не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житло-комунальні послуги для населення. Надра і ресурси є власністю українського народу.
  • Забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, розвиток галузей економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: