Хакери знайшли новий спосіб зламувати акаунти WhatsАpp

WhatsApp faces another court-ordered shutdown in Brazil

Акаунти користувачів месенджера WhatsАpp, який належить компанії Facebook, почали зламувати за допомогою відеодзвінків.

"Вірус, який проник в месенджер WhatsApp, дозволив хакерам отримати доступ до додатку користувачів, коли вони відповідали на вхідний відеодзвінок", - пише Укрінформ.

Як зазначається у технічному звіті щодо зламу, уразливість, яку отримала програма WhatsApp на смартфонах iOS та Android, була виявлена наприкінці серпня і була виправлена компанією Facebook на початку жовтня.

У компанії на даний момент цей витік даних не коментують.

За оновленою інформацією ZDNet, про новий спосіб викрадення акаунта WhatsApp хакерами повідомило Національне агентство кібербезпеки Ізраїлю.

Як виявилося, для зламу хакери скидають пароль жертви і перехоплюють дзвінки. Після отримання номера телефону жертви зловмисники перебирають паролі, змушуючи систему безпеки почати процедуру скидання пароля. Справжній користувач вводить новий пароль.

Після кількох невдалих спроб перевірити одноразовий код, відправлений за допомогою SMS, служба WhatsApp потім запропонує користувачеві виконати "голосову перевірку": месенджер просить його прийняти голосовий дзвінок від WhatsApp з кодом підтвердження.

Хакер тим часом заходить в особистий кабінет жертви, підібравши пароль, і прослуховує дзвінок. Далі він вводить його на пристрої і викрадає акаунт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: