Російські омбудсмени запевняють, що Сенцов їсть і не скаржиться

1440674631-4573

Російський омбудсвумен Тетяна Москалькова заявляє, що український політв'язень Олег Сенцов регулярно приймає їжу під наглядом медиків.

Про це йдеться у заяві Москалькової, передає УП з посиланням на російське інформагентство ТАСС.

"Олег Сенцов виглядає цілком здоровим і регулярно приймає їжу під пильним наглядом медичного персоналу. Скарг на умови утримання, харчування та медичне обслуговування Сенцов не висловив", - йдеться в заяві російського омбудсмена, в якому вона посилається на уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолія Сака.

В заяві також вказується, що 10 жовтня Анатолій Сак відвідав його в ФКУ ІК-8 УФСІН Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

"У ході бесіди на запитання про самопочуття Сенцов відповів, що відчуває себе добре. Також Анатолій Сак розповів, що ознайомився з власноруч написаними Олегом Сенцової заявою про припинення голодування з 06.10.2018 року", - інформує омбудсмен.

Як відомо, 9 жовтня сам Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування.

"Офіційно вам заявляю, ніякої офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило", – навела його слова ТАСС.

Повідомлення про те, що Сенцов має намір припинити голодування, ФСВП РФ випустив вранці 5 жовтня, якраз в той момент, коли адвокат приїхав в колонію до свого підзахисного і здав мобільний телефон, як цього вимагають правила ФСВП.

Пізніше цю інформацію підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова та адвокат політв’язня Дмитро Дінзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: