Скандал з угорськими паспортами: Будапешт викликав українського посла

_103517613_gettyimages-901990280

Посла України в Угорщині Любов Непоп викликали у Міністерство закордонних справ Угорщини через публікацію сайтом "Миротворець" інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське та угорське громадянство.

Про це повідомляє сайт угорського уряду.

За словами державного секретаря МЗС Угорщини Левенте Мадьяра, виклик українського посла також пов’язаний із петицією, що з’явилася на сайті Верховної Ради, із закликом депортувати всіх громадян України, які мають громадянство України та Угорщини.

Також, угорська влада "має побоювання", що Україна планує побудувати військову базу на Закарпатті поблизу кордону з Угорщиною.

Речник також додав, що "антиугорська політика в Україні вийшла на новий рівень".

"Це список смерті, у ньому перелічені вірогідні вороги України, і раніше тих, хто був у списку, вбивали", – заявив Мадьяр.

Нагадаємо, 4 жовтня Україна оголосила консула Угорщини в Берегові Закарпатської області "персоною нон ґрата" (небажаною особою) та наголосила, що той повинен покинути територію України протягом 72 годин. У відповідь на це офіційний Будапешт, зі свого боку, заявив про вислання українського консула.

Згодом, очільник міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто загримів до розділу "Чистилище" сайту "Миротворець". Відправили політика туди через "замах на суверенітет та територіальну цілісність України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: