Тактильна плитка та освітлення квітника: у Львові завершують роботи з облаштування Марійської площі (фото)

IMG_5892

У Львові тривають ремонтні роботи на проспекті Свободи, які до кінця цього року планують завершити та облаштувати площу Марійську. 

Сьогодні, 10 жовтня, хід робіт оглянули міські чиновники, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, інвестуючи дуже багато коштів в дороги, ми трохи забули про центр міста.

«Марійська площа, де Матір Божа, була в поганому стані, тому було прийнято рішення інвестувати бюджетні кошти і повністю замінити плитку. Зараз плитка з граніту, приємно, бо мешканці задоволені цією роботою. Ми також встановили тактильну плитку для незрячих, ще буде інформаційний стенд про Матір Божу шрифтом Брайля.

В цілому роботи тут і біля пам’ятника Шевченкові вартували місту 8 млн грн, це великі кошти, але це робота на наступні десятиліття», - розповів Андрій Садовий.

Він також зауважив, що компанія, яка виконувала роботу, має зобов’язання у наступні роки моніторити ситуацію і буде нести відповідальність за роботу, яку вони виконали і в разі якихось форс-мажорів, вони будуть це виправляти.

Своєю чергою, голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля відзначив, що тут вже виконано 60%.

«Як говорилося, проводиться заміна старої бетонної плитки на гранітну. Крім того облаштовується освітленість квітника, а також зроблено частину велодоріжки, якої тут не було. Залишається ще облаштувати хідники справа і зліва від пам'ятника Шевченку та висадити дерева», - пояснив Андрій Зозуля.

За словами Зозулі, загалом всі роботи планують завершити до 1 грудня.

Начальниця відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександра Сладкова, яка займалася озелененням площі, розповіла, що проспекту Свободи близько сто років і більшість дерев в достатньо поганому стані, тому потребують заміни.

«Ті дерева, які були в лунках, ми їх повністю замінюємо. Здебільшого тут були каштани, проте в наших умовах вони погано проростають, саме тому ми вирішили їх замінити на тюльпанові дерева.

Ці дерева себе дуже добре показали з минулорічних посадок і протримались найкраще.

Так само тут є посадка бузків, яким часом  по 50-70 років і їх також треба підсадити. Дуже цікаві будуть посадки бузків.

Загалом буде посаджено 12 тюльпанових дерев та 10 бузків нових на проспекті Свободи», - повідомила Олександра Сладкова.

Зокрема в межах ремонтних робіт було проведено обстеження зелених насаджень. Сухостої та всихаючі дерева було зрізано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: