У Львівському військкоматі не виключають, що доведеться знову проводити рейди за призовниками

DSC08852

У Львівському обласному військовому комісаріаті не виключають можливості проведення рейдів для вручення повісток призовникам під час осіннього призову.

Про це у коментарі кореспонденту Дивись.info розповів військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко.

«Все буде залежати від того, як будемо справлятися з призовниками. Якщо доведеться, то будемо робити. Повістки вручаються незалежно від того, де знаходиться людина, в законі це не прописано. Людина, яка не з’явилася в 10-денний термін, вона вже є ухилянтом. Це не залежить від того, чи була вручена повістка. В законі прописано - в 10-денний термін з оголошення указу президента з’явитися на збірний пункт», - пояснив військовий комісар.

Нагадаємо, під час минулорічного осіннього призову у провулку Крива Липа відбувся рейд, під час якого призовникам було вручено 12 повісток. Тоді така подія спричинила скандал.

Минулого року в ніч з 3 на 4 листопада у проїзді Крива Липа у Львові військові провели рейд і вручали повістки призовникам. Однак після того, як на ситуацію неоднозначно відреагували у суспільстві, правоохоронці почали "відхрещуватися" від участі в рейді. Такі дії з боку представників військового комісаріату назвали неправомірними в Офісі Уповноваженого ВР з прав людини. Натомість, їх підтримав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: