Українцям дозволили встановлювати індивідуальні лічильники тепла на опалювальні прилади

0b431ef6-cb7f-4de6-aaa4-0237dc9c65d6

Уряд ухвалив рішення, завдяки якому українці можуть самостійно обирати оптимальну систему індивідуального обліку тепла та заощаджувати його споживання.

Про це повідомив у Facebook віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Раніше індивідуальний (поквартирний) облік був доступний лише для мешканців будинків з горизонтальною системою опалення. Мешканці старих будинків, де відсутня технічна можливість встановити індивідуальний лічильник, сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля за комерційним будинковим вузлом. Плата ділилась пропорційно площі на всіх. І всі платили однаково. Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж у будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці) зможуть регулювати температуру в своїх помешканнях, заощаджувати тепло і платити виключно за власним лічильником, а не за перевитрати недбалого сусіда», - пояснив Зубко.

За словами міністра, доплачувати доведеться лише за обігрів загальних місць користування та допоміжних приміщень згідно площі квартири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: