В аптеках Дрогобича припинили видачу безкоштовного інсуліну

116089

Частина аптек на Львівщині припинила видачу безкоштовного інсуліну через заборгованість.

У Дрогобицькому районі Львівської області склалася критична ситуація з безкоштовною видачею інсуліну хворим на цукровий діабет. Як інформує прес-служба Дрогобицької міськради, аптечні установи відмовляються відпускати інсулін через борг бюджету перед ними.

«Якщо до 30 жовтня не буде профінансовано забезпечення хворих безкоштовним інсуліном, місцева влада буде змушена піти на крайні заходи і перекрити борг аптекам за рахунок преміального фонду виконавчих органів, керівного складу міськради, працівників бюджетних установ. Необхідно відновити видачу хворим інсуліну, без якого вони не можуть жити. Ситуація критична, і ми не може залишати людей наодинці з цією проблемою», - попередив Тарас Кучма.

Прес-служба нагадала, що Програма щодо забезпечення безкоштовним інсуліном хворих на цукровий діабет є державною і повинна гарантовано фінансуватися з бюджету. Однак в Україні забезпечено неповне фінансування, через що у всіх регіонах виникла критична ситуація з видачею препарату.

Станом на жовтень 2018 року на Львівщині проживає 11 163 хворих, які потребують інсулінотерапії (і дорослі, і діти). Їх держава забезпечує інсуліном безкоштовно або з доплатою 10% від вартості інсуліну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: