Як вогнем гартують молодих рятувальників Львівщини (фоторепортаж)

пожежа

Сьогодні, 11 жовтня, на території Бориславського навчального полігону Головного управління ДСНС України у Львівській області відбулися заняття з психологічної підготовки з особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів Львівщини, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів в коментарі журналістам заступник начальника головного управління ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерій Глобенко, такі заняття на Львівщині відбуваються щорічно.

"Цього року було залучено 123 людини особливого складу і 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Заняття проводяться з метою підготовки молодих працівників, які закінчили навчальні заклади і прийшли продовжувати свою службу в підрозділи ГУ ДСНС», - пояснив Валерій Глобенко.

В рамках занять було п'ять місць для відпрацювання нормативів, зокрема відпрацьовували рятувальники заняття в теплодемокамері, в засобах індивідуального захисту в задимленому середовищі.

Також відпрацьовували елементи пошуку та рятування людей в підвальних приміщеннях та саморятування з висоти.

Проте одне із головних місць проведення занять було гасіння нафтового амбару, де було використано близько 12 тонн нафтопродукту.

За словами Валерія Глобенка, дане заняття проводилось із метою психологічної підготовки особового складу і відпрацювання навиків пінної атаки в подібних масштабах події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: