З туру Польщею повернулася унікальна виставка «Врятовані скарби підземного Львова»

43628849_2137811529869977_3885417841926602752_n

Про це йдеться у повідомленні науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба".

Про це йдеться у повідомленні науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба".

За три роки її побачили тисячі відвідувачів у музеях п’яти польських міст: Кракова, Любліна, Вроцлава, Варшави, Познані та в археологічному скансені Біскупіна, - розповідають археологи.

Авторами ідеї та основними організаторами проекту стали Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України і Археологічний музей у місті Кракові. Виставка відбувалась за підтримки Львівської міської ради і під патронатом Посольства України в Республіці Польща.

Нагадаємо, виставка розповідає історію Львова через призму знахідок, які виявлені під час археологічних досліджень, проведених фахівцями НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

«Ми раді, що нам вдалося гідно представити у Польщі результати копіткої і, часто, нелегкої праці львівських археологів. Приємно було спостерігати за щирим зацікавленням відвідувачів історією Львова та особливо його археологічною спадщиною. Нині ми маємо новий виклик: як запрезентувати ці матеріали в Україні, і у Львові зокрема. Адже за час експонування виставки у Польщі було виявлено ще багато цікавих артефактів, які заслуговують на загальний огляд. Окрім цього існує велика проблема з сучасними експозиційними площами та обладнанням, але сподіваюся, нам все вдасться», - розповів директор РАС Олег Осаульчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: