Через вітер збільшилася кількість вибухів залишків боєприпасів на Чернігівщині, — Міноборони

72675-1_large
Фото: Слово і Діло

Станом на 16:30 12 жовтня на шостому арсеналі Міністерства оборони, що на Чернігівщині, через посилення вітру почали роздуватися осередки тління пожежі — це призвело до збільшення кількості вибухів залишків боєприпасів.

«У зв’язку із посиленням вітру спостерігається роздування осередків тління на технічній території, внаслідок чого дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів, розкиданих на території арсеналу», — зазначають у Міноборони.

Також вказують, що на території продовжують працювати пожежна техніка. Авіація вже 14 разів скидала воду на осередки тління.

Розміновує територію нині 15 спеціальних груп.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня стало відомо про вибухи на території складу боєприпасів поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області.

Генеральний штаб ЗСУ заявив про відсутність постраждалих і поранених унаслідок вибухів на складі боєприпасів поблизу селища Дружба Чернігівської області.

СБУ назвала три версії пожежі на складі боєприпасів. Основна з них — вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга — порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя — навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів

Генпрокурор заявив, що після допиту військовослужбовців, які проходять свідками у справі щодо пожежі на складі боєприпасів на Чернігівщині, версія про можливу недбалість відпала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: