Львівські перевізники погрожують скорочувати режим роботи автобусів через низький тариф

Strajk-Avtobus-16-3

Перевізники вимагають підняти вартість проїзду у Львові до 6 грн 50 копійок.

Таку заяву оприлюднила Асоціація перевізників Львівщини.

Цю вимогу перевізники обґрунтують підняттям вартості цін на дизельне пальне.

«Зараз вартість одного літра коливається від 30,00 грн до 33,5 грн. За інформацією від експертів ринку пального, це ще не межа, слід очікувати нових стрибків. Лише ринок пасажирських перевезень автомобільним транспортом в м. Львові не реагує на стрімке зростання цін на паливо. Причина проста: ціни на ринку пасажирських перевезень автомобільним транспортом регулює Львівська міська рада», - йдеться в заяві.

Також у заяві йдеться, що у сьогоднішніх реаліях розрахунковий тариф – більше 9 грн.

«Автотранспортними підприємствами подані розрахунки в міську раду, їх необхідно терміново опрацьовувати і розпочинати процедуру перегляду тарифів. До прийняття рішення про затвердження нового тарифу, а це займе щонайменше півтора місяця, і для забезпечення чинних графіків руху та підтримання існуючого об’єму перевезень пропонуємо:

На підставі попередньо поданих розрахунків, згідно з якими Львівською міською радою (ЛМР) затверджено регульований тариф в розмірі 5 грн та визнано його невідповідність розрахунковій величині, виконкому ЛМР терміново прийняти рішення про зміну розміру чинного тарифу і встановити його на рівні граничного 6 грн 50 коп., встановивши дію цього тарифу до прийняття рішення про його розмір згідно нових розрахунків.

Якщо це не буде зроблено, попереджаємо мешканців міста, що автотранспортні підприємства вимушені будуть скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній і ймовірно обідній час», - заявляють в Асоціації перевізників Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: