Міжнародний фонд Four Paws допоміг ЛКП «Лев» простерилізувати 125 вуличних котів.

43878673_2179442048980266_3917253458079514624_o

У Львові завершилася десятиденна акція, спрямована на гуманне врегулювання чисельності безпритульних котів, у межах якої ветеринар міжнародного фонду Four Paws безкоштовно проводив стерилізацію та вакцинацію від сказу котам-безхатькам.

За 10 днів було простерилізовано 125 котів та кішок, яких до ЛКП «Лев» принесли опікуни та небайдужі мешканці нашого міста, передає прес-служба ЛКП «Лев».

«В останні роки у місті Львові систематично зменшується кількість безпритульних собак (завдяки програмі відлову-стерилізації-вакцинації-прилаштуванню у родини тварин), проте команда ЛКП «Лев», та опікуни чотирилапих, що живуть на вулиці, відзначають зростання кількості котів-безхатьків. Аби вплинути на ситуацію, ми використовуємо метод стерилізації дорослих вуличних котів та кішок та намагаємося прилаштовувати соціалізованих тварин у сім’ї. Також ми звернулися до міжнародного фонду FOUR PAWS по допомогу із гуманного регулювання чисельності муркотунів, адже ветеринари фонду мають колосальний досвід у таких заходах. Попри те, що бюджетний рік добігає свого завершення, фонд погодився нам допомогти, зважаючи на позитивний досвід співпраці. Тож від планування стратегії поводження з котами ми змогли ще цього року перейти до активних дій», - розповіла директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Ветеринар фонду Олександра Арсірова упродовж 10 днів працювала на базі Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев». Усього вона провела 125 операцій для котів і кішок, яких принесли львів’яни. «Проведення акції, окрім значної економії часу, дало змогу зекономити 90 тис. грн бюджету міста Львова. А ще, наші ветеринарні фахівці мали чудову нагоду повчитися у Олександри методики стерилізації тварин, які застосовує фонд FOUR PAWS. Для нас важливо, що й вона високо оцінила кваліфікацію ветеринарних працівників ЛКП “Лев” та була приємно вражена стандартами чистоти на підприємстві», - додала Оксана Кошак.

Усім стерилізованим котам також було зроблено вакцинацію від сказу і татуювання на вушку: саме у такий спосіб можна проідентифкувати стерилізованих тварин.

Ветеринар Олександра Арсірова вже 2 роки працює лікарем у фонді FOUR PAWS, до цього тривалий час співпрацювала з фондом як волонтер. На її рахунку понад 2 тис. операцій для собак та котів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: