Виконком не погодив будівництво логістичного центру через проданий гуртожиток

dsc9484-20ef07fa62ed82152ad265ea8f85d693

Виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив будівництво логістичного центру на вул. Пасічній, передає кореспондент Дивись.info.

Виконкому пропонувалося затвердити містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзДВ «Львівська автобаза № 1» логістичного центру та адміністративно-побутового корпусу № 2 на вул. Пасічній, 127.

Це питання уже кілька разів виносилося на засідання виконкому, але не знаходило підтримки через проблему з гуртожитком на вул. Б.Котика, 4, який опинився у приватній власності, хоча там мешкають люди.

Як пояснила юристка підприємства, колишній акціонер, який свого часу приватизував гуртожиток, ще з 1996 року не має жодного стосунку до автобази. Зараз будівля гуртожитку, яка була відчужена на користь дружини колишнього акціонера перебуває в іпотечній заставі в банку. Сам акціонер пропонує мешканцям гуртожитку викупити свої помешкання.

«Ми не маємо на цю людину жодного впливу, але готові надати юридичну допомогу», - пояснила юристка.

Вона додала, що погодження на відчуження будівлі давала не автобаза, а державне підприємство у Києві, в складі якого вона на той час знаходилася.

«Було розпорядження Личаківської адміністрації від 2002 року. Там чітко зазначено – відчужити і затвердити право власності. Депутати, які до нас зверталися, коли побачили ці документи, погодилися, що несумлінної роботи акціонерів тут не було», - розповіла юристка. Вона долала, що підприємство є сумлінним платником податків, а новий логістичний центр дозволить створити нові робочі місця

«Пропоную об’єднати наші зусилля щоб знайти механізми і визволити людей з цього рабства. Треба шукати варіанти рішення. Підприємство і місто готові до цього долучитися. Голосувати в «мінус» це питання буде некоректно, а голосувати в «плюс» означає, що ми це питання забудемо і більше до нього не повернемося», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Він запропонував перенести розгляд питання на тиждень і доручив своєму заступнику Сергію Бабаку організувати виїзд у гуртожиток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: