Виконком попри протести мешканців погодив план забудови території у центрі Львова

dsc6780-66703662a60d0eb29694d4ffd993d381

Сьогодні, 12 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської та вул. Замарстинівської.

Сьогодні, 12 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської та Замарстинівської.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Детальний план охоплює територію площею 9,05 га, яка знаходиться у Шевченківському та частково у Галицькому районах Львова.

Згідно з затвердженим детальним планом, всередині кварталу та збоку вул. Лемківської планують збудувати житлові будинки на 6 та 10 поверхів із вбудованим та прибудованим приміщенням дитячого дошкільного закладу.

Житлові будинки матимуть близько 330 квартир, в які зможуть заселитись більше 600 нових мешканців. Також для потреб нових мешканців буде збудовано підземний паркінг на 208 машин.

Біля житлового комплексу облаштують і дитячі, спортивні, відпочинкові майданчики, проведуть комплексний благоустрій території.

Крім цього, планом передбачено, що просп. В. Чорновола будуть надбудовані офісні та торгово-розважальні приміщення з відпочинковими майданчиками. У майбутніх офісах працюватимуть близько 1540 людей. Біля об'єкту також облаштують 77 паркомісць.

Втім, на засідання виконкому прийшли мешканці аварійного будинку на вулиці Лемківська, 9, які вже понад рік протестують, проти нового будівництва. За словами мешканців, вони не можуть дійти згоди із забудовником щодо відселення з аварійного житла.

«Ми мали з ними зустріч, але вона нічим не закінчилася, бо нам сказали, що це має вирішувати міська рада», - пояснила одна з мешканок.

«Забудовник вважає, що ви їх шантажуєте, вимагаючи від них квартир. Це рішення є перше, щоб почати цей процес. Якщо його не буде, жодної розмови про квартири не буде в принципі», - відповів міський голова Андрій Садовий.

«А яким чином ми їх шантажуємо!? Нам забудовник сказав, що він взагалі відношення не має до цієї ділянки. Ми не знаємо з ким ми маємо говорити», - заявили мешканці та закликали не голосувати за проект детального плану в такій редакції.

«У цьому детальному плані абсолютно не враховані вимоги мешканців. Адже однією з обов’язкових передумов забудови території було вирішення питання нашого відселення. Нам пропонують самим розробити юридичні варіанти. Може ЛМР розробить? Управління урбаністики нам говорить про те, що з метою забезпечення наших прав передбачається відновлення будинку і облагородження прибудинкової території як один із попередніх заходів», - наполягали мешканці та попросили це зафіксувати у рішенні виконкому.

«Ми цим рішенням не приймаємо питання забудови цієї ділянки, адже це не рішення про містобудівні умови, воно не дає дозволу на жодну забудову. Не факт що там взагалі можлива якась забудова», - відповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Наскільки я знаю, інвестор готовий для цього будинку відвести ділянку і готовий за свої гроші збудувати секцію, але для цього потрібен детальний план», - заявив член виконкому Орест Печенко.

«Коли у мене ці мешканці були на прийомі, я при них зв’язувався з забудовником. Мене запевнили, що будуть співпрацювати з мешканцями. Але замість того, щоб була конструктивна розмова, вони чують погрози, та шантажі», - заявив Андрій Садовий.

Після цього члени виконкому проголосували за затвердження детального плану. При цьому, пообіцявши, що допоможуть у переговорах із забудовником.

«Це просто якась ганьба! Для чого тоді міська рада!», - обурилися мешканці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: