Хакери зламали майже 30 млн акаунтів у Facebook

original
фото: відкриті джерела

Соціальна мережа Facebook заявила, що під час нещодавньої кібератаки хакери отримали доступ до персональних даних 29 мільйонів користувачів.

Як пише НВ з посиланням на AP, спочатку в Facebook повідомили, що через прогалину в системі безпеки 50 мільйонів акаунтів виявилися вразливими, проте в соцмережі не знали, чи був факт несанкціонованого використання даних.

"Зараз ми знаємо, що атака зачепила менше користувачів, ніж ми очікували. Із заявлених 50 млн користувачів, чиї акаунти могли постраждати, лише 30 млн користувачів зіткнулися з крадіжкою цифрових ключів", - заявили у компанії Facebook.

Системна помилка дала змогу хакерам підключитися до соціальної мережі через чужі акаунти.

Згідно з новим повідомленням, хакери отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та телефонних номерів 29 мільйонів користувачів. Зловмисники отримали ще більше даних, таких як рідне місто, дата народження, останні десять місць, де вони відзначилися, і 15 останніх пошукових запитів 14 мільйонів користувачів із зазначених 29 мільйонів. Ще один мільйон акаунтів був скомпрометований.

Зазначається, що Facebook планує сповістити користувачів, чиї облікові записи були зламані.

У Facebook додали, що інші додатки Facebook, такі як WhatsApp, Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Pages, не постраждали.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: